Kulinariske museer i Tyskland

Tyskland er hjemsted for en lang række kulinariske museer. Museer, der har sat kogebøger, chokolade, te, krydderier og salt i centrum. De bedste af disse museer præsenteres i det følgende (er stadig under udarbejdelse).

Deutsches Kochbuchmuseum, Dortmund

En af udstillingerne i museetUdgangspunkt for det lille museum i Dortmund er, at kogebøger også er et stykke socialt historie og at deres form og indhold genspejler samtiden. Det er således naturligt, at museet fokuserer på samtidens kvindesyn. Udstillingen er opbygget omkring den kendte kogbogs forfatter Henriette Davidis, der fra 1856 til 1876 boede i Dortmund.

Schokoladenmuseum, Köln

I hjertet af Köln ligger Tysklands sødeste museum - Imhoff-Stollwerk-Museum, der præsenterer 3.000 års chokolade og kakaohistorie, planter og produktionsmetoder. Besøgets højdepunkt er chokoladespringvandet, der ikke kun er dekorativ!

 

Deutsches Salzmuseum, Lüneburg

Fint museum i den gamle og flotte Hanseby Lüneburg, der præsenterer saltudvindingens historie, handel med salt med udgangspunkt i saltproduktionen i Lüneburg. Meget anskueligt, men museet trænger dog til en modernisering. (Besøgt sommer 2005)

Currywurst Museum, Berlin

Åbner 2006 i Berlin.

Teemuseum, Norden

I Ostfriesland findes Europas eneste temuseum.

 

 

Kilde: www.schlemmer-atlas.dk & egen research, 
opdateret den 11. december 2005